Iwema vindt onderdak!

Jasper Iwema doet komend seizoen ´gewoon´ mee in de strijd om het wereldkampioenschap in de 125cc. De coureur uit Hooghalen heeft onderdak gevonden bij een nieuw Italiaans team, een combinatieteam van Team Fontana en de renstal van CBC Corse waar Iwema vorig seizoen nog voor uitkwam. Iwema bereikte donderdagavond in Valencia, waar alle teams deze week aan het testen zijn, een akkoord. In de ochtend was hij samen met zijn manager Jan Abbink naar Spanje gevlogen.

“Ik ben ontzettend blij dat ik na alle problemen rondom Molenaar Racing toch onderdak heb gevonden. En dat bij een goed team, waar ik de beschikking krijg over een goede, competitieve machine, een RSA Aprilia. Bovendien kan ik mijn eigen veringspecialisten meenemen, dus ik ben heel tevreden”, aldus Iwema vanuit Spanje. Ook chef-monteur Mirko Cecchini, waarmee Iwema het afgelopen seizoen succesvol was en die in eerste instantie ook mee zou gaan naar Molenaar Racing, verhuist mee met de Drent.

“De naam en de kleuren van het team zijn nog niet duidelijk. Maar dat is geen probleem. Dat ik zekerheid heb, daar was het me allemaal om te doen. Vanaf nu is het zaak dat ik zo snel mogelijk kan testen. In Spanje, waar morgen nog wordt gereden zal dat lastig worden. Maar misschien dat ik volgende week in Portugal wel mijn eerste meters kan maken, al is dat nog niet zeker.”

Het nieuwe team van Iwema kampt volgens de Drent nog met een klein liquiditeitsprobleem van zo’n 30.000 euro. “Maar dat gat is te overzien en moet ook met allerlei acties te dichten zijn voordat het seizoen gaat beginnen.” Iwema besluit met een dankwoord. “Naast mijn sponsors, het TT Circuit, de sms’ers en alle spontane donateurs, wil ik één man in het bijzonder bedanken en dat is Jan Abbink. Zonder hem had ik al lang langs de kant gestaan. Hij is echt met zijn beide handen voor mij door het vuur gegaan en ervoor gezorgd dat ik er toch weer sta straks.”

Bron: RTV Drenthe
Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?