Jan Eggens overleden

Oud-motorcoureur Jan Eggens uit Assen is maandag plotseling overleden door een val op het ijs, meldt rtvassen.com. Eggens was actief als motorcoureur in de 125cc en ontwikkelde zijn eigen racemachine. Hij had ook een eigen bedrijf in motortechniek.

Eggens begon pas op zijn 34-ste met de racerij, maar behaalde ondanks zijn gevorderde leeftijd, toch goede resultaten. In 1980 bouwde hij de eigen racemotor EGA, wat staat voor Eggens Assen, waarmee hij mee heeft gedaan aan de TT.

Vijf jaar later behaalde hij met deze motor als beste Nederlander de 12e plaats en in 1986 werd hij 15e. Jan Eggens was al ver in de vijftig toen hij besloot om te stoppen met de racerij.

Na zijn race-carriere bezocht Eggens samen met zijn vrouw onder meer Azie, Canada en Noord-, Midden en Zuid-Amerika. Vorig jaar reisden ze nog naar Latijns-Amerika. Eggens is 68 jaar geworden.

Foto: RTV Drenthe

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.