Jeffrey Herlings sterk in Italiaanse GP

De 15-jarige motorcrosser Jeffrey Herlings heeft dit weekend in de Italiaanse motorcross Grand Prix in Mantova in de MX2-klasse een zeer goed prestatie geleverd en was daarmee nog net iets sneller dan het weekend daarvoor. Hij kwam namelijk als zesde en tweede over de finish, terwijl hij vorig weekend (tijdens zijn GP-debuut) als zesde en derde eindigde.

Herlings was dit weekend de snelste in de kwalificatierace en startte in beide manches dus op de eerste plek, wat leidde tot twee goede starts. Hoewel de jonge Brabander in de eerste manche twee keer onderuitging, werd hij toch zesde. Een kleine fout aan het einde van de tweede manche zorgde ervoor dat Herlings geen eerste werd, maar tweede.

Herlings bemachtigde dit weekend zowel de derde podiumplek, als de derde plek in het WK-Klassement. Gezien zijn vorm en zijn vertrouwdheid met de Nederlandse circuits, mag hij tot de topfavorieten worden gerekend voor de Nederlandse GP, te verrijden in het weekend van 24 en 25 april op het Eurocircuit van Valkenswaard.
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.