Jeugdweekend motorcross in Emmen

Op 24 en 25 juli werd het laatste Internationale Jeugdweekend gehouden in Emmen. De jeugd streed daar op het circuit ‘De Pottendijk’. Vooraf werd er gedacht dat Nederland met beide titels naar huis kon gaan, maar dit bleek helaas niet mogelijk te zijn.

Voor de koploper in de EK 85cc grote wielen-klasse, Jessy Neeleman, zat de titel pakken er niet in. Door een valpartij, op de woensdag voor de wedstrijd, wist hij niet die eerste plaats vast te houden. Met een geblesseerde enkel en schouder kon hij maar een ding doen: rijden en de schade zo beperkt mogelijk houden. Zodoende eindigde hij op de nog steeds mooie derde plaats in de eindstand. De Duitser Tilo Wittlerbaümer werd Europees kampioen.

Voor de MX2-Jeugd was het wel al duidelijk dat een Nederlander de titel zou pakken. De vraag was alleen wie. Kevin Dorlas had in Denemarken een voorsprong van 24 punten opgebouwd op Menno Vermeer, maar Vermeer was wel sneller in de training. Het had dus toch een zeer spannend weekend kunnen worden, maar dat was niet het geval. Door een valpartij in de eerste manche bouwde Dorlas zijn voorsprong nog verder uit en ook in de resterende drie manches reed hij telkens een bekeken race. Dorlas haalde dus vrij eenvoudig de titel binnen.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.