KNMV ondersteunt alternatief raceteam

Joeri van Eck en Steven van ’t Klooster (zittend) van het Novabike Racing Team tonen hun plannen aan Patrice Assendelft (links) en Cees Lengers van de KNMV (foto: KNMV)

Het NovaBike Racing Team mag in 2011 rekenen op ondersteuning door de KNMV. De motor van de Technische Universiteit Delft, die wordt ingezet in de Supermonoklasse, rijdt op bio-ethanol. Op de MOTORbeurs Utrecht werd de alternatieve racer van het universiteitsteam al aan het grote publiek getoond en ondertussen wordt hard gewerkt om de machine raceklaar te krijgen voor de eerste ONK wegrace in Assen op 3 april.

Nick Appelman is nauw betrokken bij de ontwikkeling van Novabike02. Hij is niet alleen de coureur, maar hij verzorgt eveneens het brandstofinjectiesysteem. Dat moet aan bijzondere eisen voldoen om veilig te kunnen draaien op bio-ethanol. De voorloper van deze machine, waarmee in 2010 werd gereden, was uitgerust met een standaard krachtbron die iets vermogen ten opzichte van de concurrentie tekort kwam. Om die reden heeft KTM het team van een zwaarder R-blok voorzien en zorgde HGS voor een speciaal uitlaatsysteem. Verder zijn zoveel mogelijk onderdelen gemaakt door de faculteit Lucht- en Ruimtevaart van de TU in Delft.

De motorbond KNMV ondersteunt dit raceteam om duidelijk te maken dat racen met alternatieve brandstof goed mogelijk is. Het NovaBike Racing Team wil ook aantonen dat minder milieubelastende brandstof geen invloed hoeft te hebben op rijeigenschappen en vermogen en dat dit alles binnen de geluidsgrenzen is te realiseren. Op www.novabike.nl is meer informatie over dit interessante raceproject te vinden.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?