KNMV over uitzenddrama MotoGP

Ook bij de KNMV zijn de laatste dagen veel klachten binnengekomen van raceliefhebbers die afgelopen weekend tevergeefs hebben gezocht naar een rechtstreekse uitzending van de Grand Prix van Qatar. In 2009 waren deze wedstrijden nog te zien op RTL7. De eerste MotoGP van dit seizoen was echter niet rechtstreeks te volgen op een Nederlandse zender, omdat er problemen waren ontstaan tussen promotor Dorna en de nieuwe zendgemachtigde CarChannel.

Vorige week werd al duidelijk dat de overeenkomst over deze uitzendrechten op losse schroeven stond. Hoewel de KNMV hierin geen directe partij is, heeft de motorbond wel getracht om een ieder zo goed mogelijk te informeren en om de betrokken instanties te activeren. Op dit moment heeft de NOS alleen de rechten om een korte samenvatting uit te zenden.

Dorna heeft ondertussen laten weten dat ze naar een oplossing zoekt om rechtstreekse uitzendingen van de MotoGP alsnog in Nederland in 2010 mogelijk te maken. Binnenkort meer!

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.