Knuiman beste Nederlander UPDATE

Landgenoot Henk Knuiman is met zijn KTM F450 Rally in de Dakar Rally tóch gefinisht als beste Nederlander. Vlak voor de ceremoniële prijsuitreiking in Buenos Aires werd de tijdstraf die hij na de twaalfde etappe had gekregen teruggedraaid.

Knuiman kreeg de straf opgelegd omdat hij enkele waypoints in een verkeerde volgorde zou hebben gehaald. Ook zou hij in die etappe bij een zogenaamde ‘speedzone’ te hard gereden hebben. Die laatste straf is nu teruggedraaid. Het bleek dat Knuiman de zone wel was ingereden, maar niet er weer uit. Dat was de reden waarom hij een straf kreeg opgelegd en in het klassement duikelde.

Door het kwijtschelden van de straf is de Nederlandse KTM-rijder opgeklommen van de 22e naar de elfde plek in het eindklassement. Hij is daarmee de beste Nederlander. Knuiman: “Ik ben hier heel erg blij mee!“ Edgar Kleinbergen, directeur van KTM Sportmotorcycle Nederland: “Wij waren al zeer onder de indruk van Henk’s optreden in de Dakar Rally en het feit dat hij de finish had gehaald. Maar deze 11e plaats doet nog meer recht aan zijn prestaties.”

UPDATE 18-1-2011, 10h09
De goed ingevoerde website rallymaniacs.nl meldt dat de straf die Jordi Viladoms kreeg is ingetrokken. Hij schuift hierdoor op naar plaats tien. En inderdaad, Henk Knuiman is dus twaalfde geworden.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.






Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?