Knuiman Europees Kampioen Enduro

Het is een mooi weekend geweest voor de Nederlandse motorsport. Na de winst van Raymond Schouten in de Bol d’Or en de wereldtitel van Daniel Willemsen was ook Henk Knuiman succesvol. De Wijchenaar uit het Canon Kamera Express JTX Racing Team is er namelijk in geslaagd om de Europese Endurotitel bij de veteranen te pakken.

De omloop waar de slotcross op verreden werd bestond uit veel hoogteverschillen en al snel werd duidelijk dat het erg stoffig zou worden. Toen het starthek naar beneden klapte zat Henk er goed vooraan bij en dook als tweede de eerste bocht in. Hij draaide kort binnendoor af en nam de leiding in handen. Omdat hij voor de volgende bocht aan de buitenkant zat, besloot hij om op safe te gaan omdat zijn naaste belager voor de titel aan de binnenkant zat.

Knuiman viel hierdoor terug naar een tweede plaats maar bleef hier rustig onder en probeerde de kopman in de beginfase te volgen. Omdat het erg stoffig was en omdat er behoorlijk veel stenen op het circuit lagen, besloot Knuiman wederom geen onnodige risico’s te nemen en zijn Husaberg op een tweede plaats over de finish te sturen.

Deze tweede plaats was ruim voldoende zodat Knuiman na een constant gereden seizoen de Europese titel in de veteranen klasse binnen wist te halen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?