Laverty en 50 nemen afscheid

De Ierse racer Eugene Laverty moet zijn rijnummer veranderen. De laatste 9 jaar heeft hij met 50 gereden, maar door zijn overstap naar het World Superbike is hij genoodzaakt een ander nummer te kiezen. Suzuki-rijder Sylvain Guintoli racet namelijk al met 50 in het WSBK. Op Twitter zegt Laverty te hebben geprobeerd om nummer 05 erdoor te krijgen, maar dat is niet toegestaan. In plaats daarvan zal hij 58 aannemen als zijn nieuwe nummer.

In 2002 maakte hij zijn debuut in het Britse 125cc kampioenschap met nummer 50. “Ik kwam toen voor TSR in het Britse kampioenschap uit. Het team sponsorde ook Andrea Ballerini die in de 125cc klasse van de MotoGP met nummer 50 reed. Ik vond het mede daarom een goed idee om met hetzelfde rijnummer te gaan racen”, aldus Laverty.

Eugene zal aankomend seizoen uitkomen in het officiële fabrieksteam van Yamaha. De Ierse coureur vindt het jammer dat hij zijn nummer vaarwel moet zeggen. “Ik zie het als het einde van een tijdperk, maar ik hoop dat ik nummer 58 net zoveel bekendheid kan geven als nummer 50 door mijn prestaties op de Yamaha in 2011. Als de gelegenheid zich voordoet, zal ik uiteraard nummer 50 terugnemen. Je zou kunnen zeggen dat ik het nummer gewoon een beetje vakantie geef, nadat het negen jaar zo hard voor me heeft gewerkt,” grapt de coureur.

Foto: 2snap

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?