Laverty naar Sterilgarda Yamaha

Sterilgarda Yamaha heeft met het aantrekken van Eugene Laverty (links op de foto) het 2011 WK Superbike-team rond. De Ier maakt de sprong na twee seizoenen WK Supersport. Vorig jaar verloor hij de titel aan Cal Crutchlow, dit jaar is hij nog in zeer fel gevecht met Kenan Sofuoglu. Het verschil tussen de twee bedraagt met nog twee races slechts twaalf punten in het voordeel van de Turk.

Vreemd is het niet dat Laverty naar Yamaha gaat. In 2007 redde deze fabrikant zijn carrière door hem, als vervanger van de geblesseerde Fabien Foret, een kans te geven in het WK Supersport. De seizoenen daarvoor reed Laverty achterin het 250cc-veld.

Met het aantrekken van Marco Melandri, die eerder deze week bevestigd werd, en Laverty is het zeker dat James Toseland op zoek moet naar een nieuwe werkgever. De kans is zeer reëel dat de tweevoudig wereldkampioen teruggaat naar Ten Kate, het team waarmee hij in 2007 de titel pakte. Crutchlow, huidig teamgenoot van Toseland, gaat naar Tech3 in de MotoGP.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?