Le Dakar blijft in Zuid-Amerika

De Dakar Rally wordt in ieder geval tot en met 2012 in Zuid-Amerika georganiseerd. ”In welke landen we rijden weten we nog niet, maar we blijven hier. Dat is zeker”, aldus rallydirecteur Etienne Lavigne donderdag. ”De situatie in Afrika is nog niet verbeterd.”

In 2009 en 2010 vond de rally plaats in Argentinië en Chili. Ook in januari zijn dat weer de organiserende landen. Voor de editie van 2012 komen Brazilië, Paraguay en Peru in aanmerking. De rally werd tot en met 2007 altijd in Noord-Afrika verreden, met de Sahara als scherprechter en de Senegalese hoofdstad Dakar traditioneel als finishplaats.

In 2008 blies de organisatie de rally op het laatste moment af. Terreurgroepen zouden het hebben gemunt op de karavaan. De rally week om die reden in 2009 uit naar Zuid-Amerika.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.