Le Dakar blijft in Zuid-Amerika

De Dakar Rally zal volgend jaar voor de derde keer op rij in Argentinië en Chili worden verreden. Dat heeft de organisatie van de beroemde woestijnrally dinsdag bekendgemaakt. Plannen voor een terugkeer naar de bakermat in Afrika zijn in de ijskast gezet.

”Dakar 2011 zal opnieuw plaatshebben in Zuid-Amerika”, zei rallydirecteur Etienne Lavigne. ”De rally duurt van 1 tot en met 16 januari met start en finish in Buenos Aires.” Lavigne liet eind vorig jaar doorschemeren dat een terugkeer van de monstertocht naar Afrika op handen was. ”Men mag Afrika niet vergeten. We hebben ideeën”, zei hij voorafgaande aan de editie van 2010.

De rally werd tot en met 2007 altijd in Noord-Afrika verreden, met de Sahara als scherprechter en de Senegalese hoofdstad Dakar traditioneel als finishplaats. In 2008 blies de organisatie de rally op het laatste moment af. Terreurgroepen zouden het hebben gemunt op de karavaan. De rally week om die reden in 2009 uit naar het veilige Zuid-Amerika.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.