Libya Rally 2011

Eindeloze duinenzeeën met toppen tot 200 meter hoogte, spectaculaire canyons, grillige rotsformaties en verborgen paradijselijke meren vormen het decor van de Rally in de Sahara. Begint het al te kriebelen? Er zijn nog slechts 25 plaatsen vrij in deze woestijnrally. Aankomend jaar wordt de Libya Rally voor de vierde keer georganiseerd en meer dan de helft van de rijders komt uit Nederland. Dat in tegenstelling tot 2008, 2009 en 2010, want toen deden er meer Belgen mee. In 2011 zullen ook twee vrouwenteams meestrijden om de titel van beste duinenpiloot van de Sahara.

Bij de deelnemers zit onder andere ex-Dakar rijder Laurens Conijn, die in 2006 de Dakar reed op een Yamaha WR450. Hij heeft de motor tijdens de Libya Rally ingeruild voor een Landrover Defender 130 met Doekejan Doeksen. Er rijden naast Laurens en Doekejan nog zo’n 200 rijders op motoren, quads, in auto’s en buggy’s in Zuid-Libië.

Er zijn drie mogelijkheden om de Libya Rally te rijden. Één daarvan wordt begeleid door Dakarrijder Frans Verhoeven (zie foto). Frans neemt je mee de duinen in om je de fijne kneepjes van het duinenrijden te leren.

Inschrijven doe je op www.libyarally.com. Op deze site vind je ook meer informatie.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.