Lopez houdt Despres achter zich

De Chileen Francisco Lopez heeft voor eigen publiek nog mooi een etappezege in de 33e Dakar Rally gepakt. De Aprilia-coureur bleef de Fransman Cyril Despres (KTM) en de Spanjaard Marc Coma (KTM) duidelijk voor. Frans Verhoeven (BMW) finishte als negende. Henk Knuiman en Teus Visser, beiden op een KTM, handhaafden zich tussen de betere privérijders.

Coma’s leiderschap kwam ondanks zijn tijdverlies niet in gevaar. Zijn voorsprong op Despres, die vorige week tien minuten tijdstraf kreeg, is 7.24. Lopez verkleinde zijn achterstand tot 18.27. Verhoeven is zesde op bijna vijf kwartier.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.