Lorenzo blij met ‘hattrick’

Niet alleen was dit Jorge Lorenzo’s achtste overwinning van dit seizoen, dit was ook nog eens de derde achtereenvolgende keer dat de Spanjaard de winst in de Grote Prijs van Portugal op zijn naam schreef. Alle drie de keren startte de Spanjaard vanaf pole position. De huidige wereldkampioen maakte een goede start en kwam uiteindelijk met bijna negen seconden voorsprong over de finish.

“Tijdens de warm-up zag ik dat er nog steeds een aantal natte stukken waren. Ik moest daarom in het begin erg voorzichtig doen. Ik maakte een goede start, maar Valentino Rossi haalde me in en ging ervandoor. Ik kon zijn tempo niet vasthouden, maar naarmate het circuit droger werd kon ik snellere ronden rijden. Beetje bij beetje kon ik dichterbij komen en haalde Rossi uiteindelijk in. Ik wist dat ik kon winnen op dit circuit”, aldus Jorge Lorenzo die dit weekend voor het eerst weer een zege pakte sinds de Grote Prijs van Tsjechië.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.