Lorenzo blijft bij Yamaha

De huidige leider van het kampioenschap, Jorge Lorenzo, heeft voor de seizoenen 2011 en 2012 bijgetekend bij Yamaha. Dat heeft het Fiat Yamaha Team zaterdag bekendgemaakt. Hoewel Lorenzo de laatste races iets minder presteerde, heeft de Spanjaard dit seizoen al zeven keer de winst op zijn naam geschreven. En nu Pedrosa voorlopig niet zal racen door een gebroken sleutelbeen is de wereldtitel eigenlijk zo goed als binnen voor de Yamaha-rijder.

“Mijn eerste keuze is altijd Yamaha geweest en ik ben daarom ook erg blij dat dit uitgekomen is. Ik ben gelukkig bij Yamaha. Ik heb fijne mensen om me heen, een goede band met Yamaha en de motor is fantastisch. Ik wil ze graag bedanken voor hun vertouwen in mij en ik kijk al uit naar het volgende seizoen”, aldus Jorge Lorenzo.

Ook Yamaha geeft aan de samenwerking voor het volgende seizoen positief tegemoet te zien. “We zijn erg blij dat we overeenstemming hebben bereikt met Lorenzo. Sinds hij drie jaar geleden tekende bij Yamaha, heeft hij alleen maar vooruitgang geboekt. In 2008 was hij nog ‘Best Rookie’, een jaar later eindigde hij op de tweede plek in het kampioenschap en dit jaar dingt hij zelfs mee naar zijn eerste wereldtitel. Lorenzo is met drieëntwintig jaar erg jong en hopelijk zal hij nog veel wereldtitels binnenslepen met Yamaha”, aldus Yamaha Motor Racing-baas Lin Jarvis.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.