Lorenzo is blij met ‘hattrick’

Nog maar weinig mensen kregen het voor elkaar om zowel een 125cc-, een 250cc-, en een MotoGP-titel in de wacht te slepen op het historische circuit van Assen. Maar dit weekend is het Jorge Lorenzo na het winnen van de tachtigste TT van Assen gelukt om een ware ‘hattrick’ in de wacht te slepen . Al sinds donderdag was het Lorenzo die bovenaan de lijsten kwam te staan. Het kon daarom ook bijna niet anders dan dat de Yamaha-rijder de tachtigste TT van Assen zou winnen.

“Aangezien Pedrosa zo snel was in het begin, was de race moeilijker dan die in Silverstone. Dit kwam doordat Pedrosa had gekozen voor een zachtere band, maar ik wist dat mijn hardere band mij uiteindelijk meer voordeel op ging leveren naarmate de race zou vorderen”, aldus Jorge Lorenzo.

De Spanjaard is naast een fan van de motorsport ook een groot fan van voetbal. Na de race hield Lorenzo dan ook een voetbal omhoog die zowel symbool stond voor het Spaanse WK-team als voor zijn zogenaamde hattrick, die de coureur net compleet had weten te maken.

 

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.