Lorenzo kent zijn grenzen

Jorge Lorenzo, die momenteel het kampioenschap leidt, is dit hele seizoen als eerste of als tweede over de finish gekomen. Dat maakt hem de eerste rijder na Valentino Rossi die een kampioenschap begint met acht opeenvolgende podiumplaatsen. De Fiat Yamaha rijder heeft nu 47 punten voorsprong op de nummer twee in het kampioenschap, Dani Pedrosa. Deze voorsprong hoopt hij natuurlijk te behouden, of nog liever uit te breiden, door nog een keer op het podium te staan.

“Ik heb wat nare herinneringen aan dit circuit”, zegt Lorenzo tijdens de presconferentie. “In 2008 crashte ik hier in de eerste bocht, omdat ik koude banden had. Vorig jaar crashte ik weer twee keer met koude banden, maar toen was ik wel het snelste in de kwalificatie en finishte ik op het podium.

Toen Lorenzo werd gevraagd of hij op het moment alleen dacht aan het kampioenschap in plaats van aan winnen, zei hij “Je moet weten waar de grenzen liggen. Daar moet je vervolgens binnen blijven en dan een podiumplaats bemachtigen wanneer dit mogelijk is. Ik hoop dat het dit weekend lukt.”

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.