Lorenzo mogelijk dit weekend kampioen

Dit weekend staat er een belangrijke MotoGP-race op het programma. De teams zijn afgereisd naar Maleisië, waar zij zullen racen op het circuit van Sepang. En dit is niet zomaar een circuit, want aangezien dit één van de laatste circuits van de kalender is hebben er al velen rijders tijdens deze GP de kampioenschapstitel op hun naam geschreven. Casey Stoner bijvoorbeeld, werd in 2007 kampioen op dit circuit.

Stoner is niet de enige die hier eerder successen behaalde. Yamaha-rijder Jorge Lorenzo won er namelijk eerder al in de 250cc-klasse en in 2007 won hij er zelfs het kampioenschap in die klasse. In de koningsklasse behaalde de Spanjaard nog geen eerste plek op dit circuit. Toch kan Sepang dit weekend voor Lorenzo een heel bijzonder circuit worden, want de Yamaha-rijder staat namelijk op het punt om er zijn eerste kampioenschapstitel in de koningsklasse op zijn naam te schrijven. Lorenzo heeft hiervoor minstens een negende plaats nodig.

“Het is aan ons om nu gefocust te blijven, maar ons vooral ook te verheugen op het feit dat dit een heel speciaal weekend kan worden”, aldus Lorenzo. Ik wil niet teveel denken aan de punten die ik nodig heb om dit kampioenschap te winnen. Ook wil ik er niet aan denken dat dit de meest belangrijke race van mijn carrière kan zijn. Ik wil gewoon de race in gaan met genoeg vertrouwen.”

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.