Lorenzo ook de snelste in de tweede training

Net als donderdag stond Casey Stoner weer langere tijd bovenaan de lijst. Hij wist dit keer zelfs het grootste gedeelte van deze tweede training bovenaan te blijven staan. Bijna de hele training kon de Ducati-rijder de Spanjaard Jorge Lorenzo voorblijven, totdat er met nog ongeveer 5 minuten op de klok een hele snelle ronde gereden werd door Lorenzo.

Stoner legde in een poging om Lorenzo toch nog te snel af te zijn een ronde af in 1’35.088. Dit bleek uiteindelijk net niet snel genoeg te zijn om Lorenzo achter zich te laten, want de Yamaha-rijder kon 1’34.769 noteren. Als derde op de lijst staat dit keer Dani Pedrosa, want hij kon 1’35.451 op de klokken zetten.

Geen goede vrijdagmorgen was het voor Marco Melandri, want de Honda-rijder raakte van de baan en in een poging om er weer op te komen, maakte hij een flinke highsider, waardoor hij ten val kwam. Hij liep met pijn aan zijn linkerarm het circuit af. Dit betekende een einde aan dit TT-avontuur voor de Italiaan, want later bleek dat zijn schouder door de crash uit de kom is geraakt.

Ook Nicky Hayden had geen goede tweede training op de vrijdagmorgen, want de Amerikaan moest eerst de pitstraat in vanwege een probleem met de motor en later kwam hij met zijn tweede Desmosedici nog ten val. Gelukkig is hij hier redelijk goed vanaf gekomen.
 

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.