Lorenzo op pole position

Terwijl je voelde dat het TT-weekend nu echt serieus ging beginnen, maakten de rijders zich vrijdagmiddag klaar om de baan op te gaan voor de kwalificatie. De motoren verschijnen één voor één uit de pitboxes en toen de kwalificatie net vijf minuten begonnen was, legde Stoner alweer voorlopig de snelste tijd vast. Maar net zoals in de trainingen bleek Lorenzo net iets sneller te zijn en de Spanjaard nam dit keer al na een kwartier de leiding over.

Halverwege bleek ook Andrea Dovizioso roet in het eten te gooien van Casey Stoner, want de Italiaan nam de tweede plek over. Terwijl Stoner in de pitbox zat, zakte hij nog verder en stond daarna op een zesde plaats. Maar de Australiër stapte met nog acht minuten te gaan weer op de motor en waagde nog een poging om een betere startplek te kunnen bemachtigen. Stoner kwalificeerde zich uiteindelijk op de derde plek met een tijd van 1’34.803.

Op de tweede startplek staat Randy de Puniet, met een rondetijd van 1’34.797. Dit is een verassend resultaat van de Puniet, aangezien de Fransman in de trainingen niet verder kwam dan een zesde plek.  Uiteindelijk was het weer Lorenzo die de snelste tijd kon noteren. Hoewel hij al tijdens het grootste gedeelte van de kwalificatie op de eerste plek stond, wist hij de laatste ronde nóg sneller af te leggen en zette een rondetijd neer van 1’34.515.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.