Lorenzo richt zich op podiumplek

Jorge Lorenzo heeft dit seizoen in elke race een podiumplek weten te bemachtigen. Sterker nog, in alle races, tot aan Indianapolis, heeft de Spanjaard ervoor gezorgd dat hij eerste werd of tweede. De Yamaha-rijder is dit weekend daarom erg gefocust om deze podiumfinishes in stand te houden. Maar het echte doel voor Lorenzo is natuurlijk de race winnen.

Hij kon eerder al twee keer de tweede plek bemachtigen in Misano, dus de kans dat hij er nu met de winst vandoor gaat is reëel. Mocht hij deze race winnen, dan breidt hij zijn nu al erg grote voorsprong (van maar liefst 68 punten) nog verder uit. Daarmee komt de Spanjaard wel heel erg dicht bij een kampioenschapoverwinning.  

“Tijdens het weekend in Indianapolis had ik een groot probleem met mijn fysieke conditie. Het was echt ontzettend heet op het circuit. Dat was de reden dat ik daar het slechtste resultaat van dit seizoen behaalde”, verklaart Lorenzo. Ook geeft de huidige leider in het kampioenschap aan dat hij dit weekend een goede race verwacht. “Ik ben er zeker van dat ik voor Misano weer helemaal fit ben. Het circuit is altijd erg naar mijn zin. Hoewel Misano voor mij niet echt iets speciaals heeft, rij ik er altijd erg graag.”

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.