Lorenzo rijdt met nummer één

Rijden met startnummer één in de MotoGP, voor velen is het een droom die nooit uitkomt. Jorge Lorenzo zal komend jaar gelukkig wel met het meest begeerde nummer gaan rijden in de koningsklasse. Dat zou eigenlijk normaal moeten zijn, hij is immers regerend kampioen, maar dat is het helaas niet. Want sinds Valentino Rossi en anderen als wereldkampioen besloten het ‘eigen’ nummer te houden, volgen steeds meer dit voorbeeld.

Het is voor het eerst sinds 1993, Wayne Rainey, dat een Yamaha met nummer één rijdt in de GP. Lorenzo: “Het was een moeilijke keuze maar ik heb dit nummer op een eerlijke manier veroverd. Ik zal nummer 99 nooit vergeten, het zit in mijn hart. Daarom zal deze cijfercombinatie wel terugkomen op mijn pak.” Om toch enigszins anders te zijn, bestaat het nummer één uit de initialen van Lorenzo (JL).

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?