Lorenzo rijdt snelste trainingronde

Het was een lange tijd Casey Stoner die de snelste was tijdens de eerste training voor de TT van Assen. Ongeveer halverwege had Stoner de snelste tijd geklokt, namelijk 1’35.947. Maar met nog 21 minuten te gaan was Lorenzo net iets sneller en legde een ronde af in 1’35.433. Beide coureurs gingen met nog iets meer dan een kwartier te gaan de pits in, om het later nog eens tegen elkaar op te nemen.

Hoewel Stoner agressiever ging rijden en snellere tijden noteerde, lukte het Lorenzo ook om snellere ronden te maken. Dit resulteerde uiteindelijk in het feit dat Jorge Lorenzo de snelste was op donderdag. Hij noteerde uiteindelijk een tijd van 1’35.169, en Stoner kwam hier in de laatste ronde nog erg dichtbij, want hij maakte toen namelijk zijn ronde af in 1’35.180. De derde op de lijst was Nicky Hayden, die 1’35.686 kon noteren.

Zowel Casey Stoner als Jorge Lorenzo hadden donderdag een goede start van het TT-avontuur en hopelijk kunnen zij dit tempo vasthouden. Vooral voor Stoner was dit een goede dag, want het ziet ernaar uit dat de Australiër in staat is om Lorenzo genoeg concurrentie te kunnen bieden dit weekend.
 

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.