Lorenzo teleurgesteld over resultaat

Er vond zondagochtend een waar gevecht tussen de twee Yamaha rijders, Jorge Lorenzo en Valentino Rossi, plaats. De twee, die elkaar eigenlijk helemaal niet mogen, waren tijdens de race op het circuit van Motegi in Japan erg aan elkaar gewaagd en gingen gedurende de hele race het duel met elkaar aan. De Yamaha-rijders haalden elkaar meerdere malen in en het ging er zo hevig aan toe dat de motorrijders tijdens een inhaalactie zelfs tegen elkaar aan botsten.

“Wat een geweldige race! Ik had natuurlijk liever willen strijden om de winst, maar ook dit gaf een geweldig gevoel”, zegt Rossi. “Helaas verloor ik tijd toen Lorenzo mij voor de eerste keer inhaalde. Toen ik daarna langs Lorenzo kwam, waren Stoner en Dovizioso al te ver weg. We hadden verwacht dat het erg zwaar zou worden, maar we hebben goed kunnen presteren. Het was een geweldig weekend en met mijn schouder gaat het goed. Hopelijk kunnen we volgend weekend in Maleisië net zo goed presteren of zelfs beter!”

Jorge Lorenzo kijkt met een iets ander gevoel terug op het duel. “Het was een geweldig gevecht tussen Valentino en mij. Toch moet ik zeggen dat ik vind dat hij op sommige momenten niet echt eerlijk was, want een aantal van zijn manoeuvres waren misschien een beetje te veel van het goede. Hoewel ik nu ga voor de kampioenschaptitel, strijden we allebei voor hetzelfde team. Ik denk dat we dat niet moeten vergeten”, aldus een ietwat teleurgestelde Jorge Lorenzo.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.