Lorenzo wil Rossi ook in 2011 verslaan

Jorge Lorenzo wil in 2011 niets liever dan zijn huidige teamgenoot Valentino Rossi verslaan. De Spanjaard stelt dat de overstap van de zesvoudig MotoGP-kampioen naar Ducati een ‘grote motivatie’ is. Rossi maakte zondag bekent dat hij Yamaha na afloop van dit seizoen verlaat en kiest voor een tweejarig contract bij de motorenfabrikant uit zijn thuisland.

Lorenzo: “Yamaha zal het maximale uit de kast halen om hem te verslaan. Er zal meer snelheid en meer motorvermogen nodig zijn, maar we gaan harder werken dan ooit. 2011 zal een zeer interessant kampioenschap zijn”, aldus de Spaanse WK-leider tegen Autosport.

Lorenzo heeft een matige relatie met zijn teamgenoot. Een muur scheidt de twee coureurs in de Yamaha-pitbox en er wordt geen informatie gedeeld. “Ik hou niet van die wand. Ik verwachtte meer van Rossi als mens dan dat ik hoopte op uitwisseling van afstellingsgegevens”, zegt de Mallorcaan.

“Zonder het zo bedoeld te hebben heeft hij me een gunst verleend, want mijn team van monteurs is nu nog dichter naar elkaar toe gegroeid. Ik presteer zelfs beter nu ik niet meer beschik over zijn telemetrie.” Lorenzo vervolgt: “Ik ben nooit zenuwachtig geweest over het idee dat ik tegen Rossi moest vechten. Ik wist dat ik moest leren, mijzelf verbeteren en hard moest werken.”

Rossi wordt bij Yamaha vervangen door Ben Spies, al is dit nog niet officieel. Lorenzo verwacht dat hij een betere relatie zal krijgen met de Amerikaan dan met zijn vertrekkende teammaat. “Ik voel dat ik een goede samenwerking krijg met Ben”, voorspelt hij. “We worden misschien niet de beste vrienden, maar er zal geen muur meer in de garage zijn en onze telemetrie houden we niet geheim.”

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?