Lorenzo wint ook de VS

Het was dit weekend wederom Jorge Lorenzo  die als eerste over de finish kwam en daarmee de Grote Prijs van de Verenigde Staten won. De Yamaha-rijder mocht dit weekend starten vanaf de pole position, maar raakte deze eerste plek na de start al vrijwel direct kwijt aan Dani Pedrosa. Nadat Pedrosa in de elfde ronde onderuitging kon Lorenzo de leiding van de race overnemen.

“Ik heb dit weekend goed gereden. Hoewel ik niet de allerbeste start maakte, kon ik Ben Spies en Stoner inhalen”, geeft Lorenzo toe. “Ik wist dat Pedrosa, net als mij, het uiterste uit de motor haalde en dat daardoor de kans aanwezig was dat hij zou vallen. Dit gebeurde dan ook en daarna was het vrij makkelijk om de race uit te rijden.”

Hiermee wint de Spanjaard voor de zevende keer dit seizoen en hiermee bouwt hij een aanzienlijke voorsprong op, ten opzichte van de andere rijders. Op de vraag of hij zich al verheugt op de kampioenschaptitel reageert hij terughoudend. “Hoewel we nu een behoorlijke voorsprong hebben, kan er nog van alles gebeuren en dit is niet de eerste keer dan een rijder zoveel voorsprong heeft. Ik kijk uit naar het circuit van Brno, maar ik ga eerst een beetje vakantie vieren!”

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.