Márquez breekt records

Voor Marc Márquez is de laatste tijd geen record meer veilig. De Derbi-rijder domineerde de afgelopen races de 125cc-klasse. Hij behaalde drie weken geleden tijdens de GP op de Sachsenring zijn vijfde achtereenvolgende overwinning. Daarmee is de 17-jarige Spanjaard de jongste rijder die dat ooit voor elkaar kreeg (dat record stond eerst op Rossi’s naam). Bovendien was de winst van Márquez op het Duitse circuit ook nog eens Derbi’s 100ste overwinning.

Aanstaand weekend is er een nieuwe uitdaging voor het talent uit Catalonië. Niet alleen kan hij Rossi’s record van zes achtereenvolgende overwinningen in de lichtste klasse evenaren. Ook Lucio Cecchinello moet voor zijn plaats in de recordboeken vrezen. Die zette in 2003 namelijk een rondetijd van 2’07”836 neer in de 125cc-klasse op het circuit van Brno. Het is het langst staande record uit alle drie de raceklassen uit de MotoGP. Maar Márquez in bloedvorm kan daar makkelijk korte metten mee maken.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.