Marquez wint 125cc-race

Aangezien Marc Marquez in de tweede training, de kwalificatie en in de warm-up de snelste was, kon het eigenlijk niet uitblijven dat de jonge Spanjaard deze 125cc-race zou winnen. En dit kreeg de jonge Spanjaard dan ook op een spectaculaire manier voor elkaar.

Met ruim dertig rijders was de start een waar spektakel. Vooral toen de rijders de haarbocht (eerste bocht) ingingen werd eigenlijk de volgorde vrijwel meteen bepaald. Een kleine groepje rijders nam meteen de leiding op zich, waaronder Marc Marquez, Pol Espargaro en Nicolas Terol. En na enkele ronden gereden te hebben rijdt Marquez voorop en eigenlijk verloopt elke ronde vrijwel vlekkeloos voor de Derbi-rijder.

Met een andere Derbi-rijder ging het iets minder goed, want met nog 18 ronden te gaan, is het einde verhaal voor Efren Vazquez. De Spanjaard komt namelijk ten val terwijl hij de Ramshoek uitstuurt, maar hij blijft gelukkig ongedeerd. In dezelfde ronde gaat ook Esteve Rabat onderuit, maar ook hij komt er goed vanaf.

Met nog tien ronden te gaan, is de volgorde niet veranderd en is het nog steeds Marquez die de race leidt. Hij wordt gevolgd door Terol en enkele seconden daarachter volgt ook Espargaro. Terwijl het gat tussen de twee voorste rijders en Espargaro groter wordt, is het Marquez die een zeer snelle race rijdt. Hij komt zelfs enkele ronden met het voorwiel in de lucht door de Geert Timmer-bocht, wint de race met een aardige voorsprong en staat later lichtelijk geëmotioneerd op de hoogste plek van het podium.

 

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.