Meer deelnemers aan Le Dakar

Tijdens de Dakar Rally van 2011 zullen 430 deelnemers aan de start verschijnen. Vorig jaar waren het er nog 362. Dat heeft de organisatie dinsdag bekendgemaakt. In totaal staan 146 auto’s, 183 motoren, 68 trucks en 33 quads op de deelnemerslijst.

Le Dakar gaat op 1 januari van start en eindigt op 16 januari. Het zwaartepunt van de woestijnrally, die voor de derde keer op rij door Argentinië en Chili gaat, ligt in het tweede deel. In totaal wordt er 9000 kilometer door de deelnemers afgelegd.

De komende dagen worden de voertuigen van de deelnemers naar de Franse stad Le Havre gebracht, van waaruit ze naar de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires worden verscheept.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.