“Meer geluidsdagen voor TT Circuit”

Gebruikers en sympathisanten van het TT Circuit Assen, verenigd in de Stichting Vrienden van het TT Circuit, pleiten voor een uitbreiding van het aantal zogenaamde geluidsdagen van twaalf naar 24. Daarmee is het mogelijk meer grote auto- en motorsportevenementen in Assen te laten plaatsvinden.

Momenteel is het aantal dagen waarop meer geluid mag worden geproduceerd dan de norm, gelimiteerd op twaalf per jaar. Inclusief de dagen voor training en kwalificatie komt dat neer op slechts vier grote auto- en motorsportevenementen in één kalenderjaar.
 
Voorzitter Pieter Hofstra van de Stichting Vrienden van het TT Circuit weet zich gesteund door de inwoners van Assen: “Uit recent onderzoek van het Drenthe College blijkt dat maar liefst 97 procent van de Assenaren geen bezwaar heeft tegen uitbreiding van de activiteiten op het circuit. Vrijwel niemand ervaart overlast.”

“Bovendien is uit onderzoek gebleken dat het circuit van groot economisch belang is voor de regio en duizenden arbeidsplaatsen creëert. Twaalf geluidsdagen betekent dat gemiddeld slechts één dag per maand de faciliteiten van dit wereldberoemde circuit optimaal worden gebruikt. Om daar gemiddeld één weekend per maand van te maken, lijkt ons niet te veel gevraagd.”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.