Merkit wint Transanatolia

De eerste editie van de Transanatolia Rally is gewonnen door de Turk Kemal Merkit. Nederlander Wim Jaquet werd maar net tweede, op de zevende en laatste rallydag kon hij ondanks een snellere dagtijd in het bergachtige gebied rondom Akseki net niet genoeg punten goedmaken. Gerben Boon en Leo Donker werden gedeeld derde. De vanuit Nederland georganiseerde rally over ruim 1800 kilometer sluit zo op een waardige wijze deze ontdekkingsreis door de Turkse streek Anatolië af.
 
De eerste Transanatolia is het geesteskind van Marcel Vermeij en Sönke Bonde. Marcel heeft al vele jaren ervaring in alle belangrijke rally’s terwijl Sönke in Turkije al jaren offroadtours organiseert. Deze combinatie van kennis zorgt ervoor dat deze rally perfect verliep. Overal was de lokale bevolking zeer blij met de komst van de rallykaravaan, het officiële bezoek van de burgemeester van Göreme en de Gouverneur van de streek rondom Karaman was hiervan het meest tastbare bewijs.

De deelnemers hadden dit bewijs niet meer nodig, elke dag werden zo door de lokale bevolking ongelooflijk gastvrij onthaald. Turkije zal dan ook volgend jaar het decor zijn van de tweede Transanatolia Rally, iedereen is zo enthousiast over het overweldigende landschap met waanzinnig mooie routes, dat een volgende editie bij voorbaat vaststaat.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.