Micha-Boy de Waal schittert op Kampioensgala

De hoofdprijs ging er dit jaar niet uit bij het Kampioensgala, maar dat deed niets af aan de erkenning die Micha-Boy de Waal (foto) heeft gekregen. De 15-jarige motocrosser kreeg de Ben Majoor Trofee voor jong talent.

De Waal reed een geweldig seizoen in 2010, waarin hij tweede werd in het Europees Kampioenschap 85cc en in die klasse eveneens de Nederlandse titel veroverde. Nauwelijks hersteld van een armblessure legde hij ook beslag op de zevende plek in het WK voor junioren, waarmee hij zijn klasse en doorzettingsvermogen onderstreepte. Voor deze prestaties mocht hij in Schouwburg Orpheus in Apeldoorn de Ben Majoor Trofee voor jong talent in ontvangst nemen.

Het bestuur van de KNMV kon haar hoogste onderscheiding, de Hans de Beaufortbeker, niet uitreiken. Geen enkele motorsporter voldeed in het seizoen 2010 aan de strenge criteria voor deze beker, die al vier keer werd gewonnen door wereldkampioen zijspan motocross Daniël Willemsen.

Aan de 65-jarige Dick Bulten werd de trofee ‘Motorsporthart’ toegekend. Deze nieuwe onderscheiding, die in de plaats is gekomen van de oude Henk Vink Trofee, is door de KNMV in het leven geroepen om mensen te eren die zich in bijzondere mate belangeloos voor de motorsport hebben ingezet. Bulten verwierf grote bekendheid als voorzitter van de ZAMC, de Zelhemse Auto en Motor Club.

De Baansporttrofee werd toegekend aan de Stichting IJsspeedway Assen, die al bijna veertig jaar WK ijsraces in de Drentse hoofdstad organiseert en deze spectaculaire tak van motorsport ook op andere manieren ondersteunt.

Foto: Micha-Boy de Waal

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.