Mika Kallio naar Moto2?

Nadat Mika Kallio in 2009 werd verkozen tot Rookie of the Year heeft de coureur deze titel niet bepaald in de praktijk kunnen brengen. Dit jaar heeft hij namelijk geen beste resultaten behaald, want de Finse coureur crashte al vijf keer dit seizoen. Van de races die hij wel kon finishen, reed hij maar twee keer de top 10 binnen. De teammanager van Kallio, Paolo Campinoti van het Pramac Ducati-team, laat naar alle waarschijnlijkheid de samenwerking met de Pramac Ducati-rijder eind 2010 stopzetten. Campinoti zou namelijk Kallio’s plek aan Loris Capirossi willen geven.

Dit betekent niet direct het einde van Kallio’s GP-carrière, want het Moto2 Ajo Motorsport-team zou interesse hebben getoond in de Finse rijder. In dit team, dat onder de naam Aeroport de Castello – Ajo schuilgaat, zal namelijk aan het einde van dit seizoen een plekje vrij komen. Alex Debon, een Spaanse rijder uit dit team, zou zijn beste tijd gehad hebben en na de laatste race met pensioen gaan.

Foto:ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.