MON off-road cursussen

Off-road rijden wordt in Nederland steeds populairder. Wat is er mooier dan motorrijden in de vrije natuur. Geen competitie element, maar puur genieten. De MON off-road cursussen op Experience Island bieden je de mogelijkheid om op een mooie locatie in Nederland, waar alle denkbare aangelegde tracks en ondergronden aanwezig zijn, de basis principes van off-road rijden onder de knie te krijgen. De cursussen worden gegeven onder leiding van tienvoudig Nederlands motorcross- en vijfvoudig enduro-kampioen Gerard Rond.

Het terrein bezit alle facetten, waaronder bos- en zandpaden, heuvels, sprongen, greppels en trialmogelijkheden. Je krijgt voldoende tijd om alle omstandigheden te verkennen en proeven uit te voeren. Tijdens de cursus wordt er veel aandacht besteed aan techniek, het nemen van bochten, remmen en springen. Daarnaast komen belangrijke aspecten aanbod, zoals het afstellen van de motor en de vering. Halverwege de dag is er een uitgebreide lunch met broodjes, warm vlees en drinken.

De lessen worden gegeven in kleine groepjes van maximaal zeven personen. Tijdens de cursus wordt er gebruikt gemaakt van de KTM 250 EXC-F. Uiteraard zit het gebruik van deze motoren inbegrepen in de cursussen. Wanneer je al in het bezit bent van een off-road kun je aan het einde van de dag rijden op je eigen motor en word je vering en motor individueel afgesteld.

Voor wie?
De MON off-road cursussen worden georganiseerd voor de beginnende tot gevorderde rijder. Heb je wel of geen motorrijbewijs, dit is voor iedereen een unieke kans om je niveau te verbeteren.

Wanneer?
De MON off-road cursussen worden gehouden op 15 en 22 oktober 2010, exclusief voor MON rijders.

Kosten?
Deelname aan de cursus bedraagt 195 euro, inclusief BTW, lunch en gebruik motor. Je ontvangt tevens een MON goodie bag met informatie en leuke gadgets.

MON voordeel
Wanneer je deelneemt aan een MON off-road cursus ontvang voor 60 euro een MON off-road pas 2010 en 2011. Hiermee kun je deelnemen aan alle ritten en maisplakcrossen. Tevens kun je met deze off-road pas trainen op alle officiële motorcross circuits in Nederland.

Wat heb je nodig?
Je dient in het bezit te zijn van beschermende motorkleding. Eventueel zijn er ter plaatse ook brillen, handschoenen, kleding, laarzen en helmen beschikbaar.

Verzekering (verplicht)
Je dient in het bezit te zijn van een deugdelijke WA verzekering waarbij evenementen als deze niet worden uitgesloten. Ter plaatse is het mogelijk om een aanvullende dagverzekering af te sluiten.

Inschrijven
Wil jij deelnemen aan de MON off-road cursus en een leerzame en spectaculaire dag beleven, schrijf je snel in. Let op, beperkte deelname mogelijk! Ga naar www.mon.nl/nieuwsberichten voor meer informatie en inschrijving. De inschrijving en betaling dient v??r 1 oktober binnen te zijn.

Neem voor meer informatie over de off-road cursus contact op met het MON bondskantoor via 0485-315080.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?