MON start met HMR Cup

Vanaf komend seizoen organiseert Stichting SBO (Scooterrace en Brommersprint Organisatie) de HMR Cup. In deze klasse kun je racen met een Midi-GP, een kleine motor die best wel iets weg heeft van een GP-machine, voor een beperkt budget. De HMR Cup is vooral een mooie kans voor jonge coureurs die kennis willen maken met de racesport maar nog niet klaar zijn voor het ‘echte werk’.

De machine is een 150cc viertakt met versnellingen en een maximaal vermogen van ongeveer vijftien pk. Tijdens verschillende testdagen is gebleken dat je hiermee op de kartbanen, waarop de HMR Cup verreden wordt, prima uit de voeten kan. Testrijders zijn namelijk zeer positief over de motor- en rijeigenschappen. In de HMR Cup zullen twee klassen starten in 2011: de HMR Cup en de HMR Open Cup (met meer tuningsmogelijkheden).

Een volledige HMR machine kost 2290 euro. Bij inschrijving ontvang je een pakket smeer- en reinigingsmiddelen voor je machine van BO Motor-oil. Bikers Outlet Store heeft zich daarnaast ingezet om voor alle beginnende rijders een pakket samen te stellen met helm, handschoenen, laarzen en eendelig racepak voor slechts 350 euro. Een jaarlicentie bij de SBO kost 165 euro. Inclusief inschrijving kan je dus een volledig jaar racen voor iets meer dan 3000 euro. De wedstrijden worden onder auspiciën van de MON georganiseerd. Via deze organisatie kun je je ook verzekeren.

Kalender
Zaterdag 26 maart – Training Spa-Francorchamps
Zondag 27 maart – SBO Race Spa-Francorchamps
Zondag 10 april –  SBO Race Berghem
Zaterdag 23 april – Training Lelystad
Zondag 24 april – SBO Race Lelystad
Zondag 29 mei – SBO Race Veldhoven

Zaterdag 25 juni – Training Spa-Francorchamps
Zondag 26 juni – SBO Race Spa-Francorchamps
Zaterdag 9 juli – Training Lelystad
Zondag 10 juli – SBO Race Lelystad
Zondag 11 september – SBO Race Emmen
Zondag 18 september – SBO Race Berghem (andere lay-out)
Zaterdag 1 oktober – Training Spa-Francorchamps
Zondag 2 oktober – SBO Race Spa-Francorchamps

Heb je nog aanvullende vragen over de machine of specifieke vragen over reglementen? Neem dan contact op met HMR (www.hmrmotorsports.nl) of mail naar tim@stichtingsbo.nl.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.