MON verplicht crosscertificaat

Omdat de motorsport een risicovolle sport is, vindt de Motorsport Organisatie Nederland (MON) het niet meer dan logisch dat motorcrossers een certificaat moeten halen voordat zij mogen crossen op een crossbaan. Het certificaat is in eerste instantie bedoeld voor nieuwkomers en jeugdige motorcrossers en zal vanaf 2011 zijn intrede doen in de motorcrosswereld.

Voorheen kochten de beginnende crossers simpelweg een crossmotor en reden hiermee naar de dichtstbijzijnde crossbaan om gewoon maar te beginnen met crossen. Dat moet afgelopen zijn, vindt de MON. De organisatie die zich bezighoudt met het toezicht op motorcross, off-road, supermoto, speedway, grasbaan, classic racing, scooterraces en brommersprints maakte als extra uitleg over de invoering van dit certificaat onderstaand filmpje. Volgens de MON werd er eerder sceptisch gereageerd op het initiatief, maar zijn de meeste crossers nu toch wel te spreken over het crosscertificaat.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.