zaterdag 20 april 2024

MOTO2: Eerste seizoenszege Bezzecchi

Bij de eerste negen GP’s van dit seizoen stond maar liefst zesmaal het Red Bull KTM Ajo-duo Remy Gardner en Raul Fernandez op het podium. Ze wonnen zes races, behaalden zes tweede en twee derde plaatsen. Tot de thuisrace van de Oostenrijkse firma’s KTM en Red Bull acteerden de Australische en Spaanse coureur nagenoeg foutloos. Maar juist op de Red Bull Ring presteerde het duo onder de verwachtingen. En dat na een sterk begin. Eerst was het Fernandez die door een stuurfout terugviel naar de zevende plaats en uiteindelijk ook op die plek zou finishen. Gardner, die van pole position vertrok, voerde het veld aan totdat ook hij een stuurfout maakte en zo als vierde ook naast een podiumplaats eindigde. Voor de ogen van zijn vader was de Australiër de hele race in gevecht geweest met Marco Bezzecchi en Aron Canet. Uiteindelijk was het de Italiaan die aan het langste eind trok en zo zijn eerste zege in dit seizoen boekte. Canet werd tweede, terwijl zijn Spaanse landgenoot Augusto Fernandez net als in Assen als derde naar het podium mocht.

Ondanks het feit dat ze dit keer niet naar het podium mochten, staan Remy Gardner en Raul Fernandez met respectievelijk 197 en 162 punten nog steeds eerste en tweede in de titelstrijd. Bezzecchi volgt als derde met 153 punten achter zijn naam.

Voor Nederland was het een wedstrijd om snel te vergeten. Bo Bendsneyder slaagde er het hele weekend niet in om genoeg vertrouwen in de voorkant van zijn machine te krijgen. Na in de kwalificatie niet verder dan de 22e plaats te zijn gekomen, eindigde Bendsneyder in de race op een kansloze 23e positie. Nog slechter verging het het NTS RW Racing Team van eigenaar Roelof Waninge en teammanager Jarno Janssen. Want beide rijders van het team, Barry Baltus en Hafizh Syahrin, kwamen al vroeg in de tiende Grand Prix van dit seizoen ten val.