MotoGP Japan uitgesteld

De Grote Prijs van Japan voor wegmotoren is uitgesteld. Veel coureurs en teamleden kunnen door het vliegverbod in Europa vanwege de aswolk uit IJsland niet naar Tokio vliegen. Dat meldde zondag de directie van het circuit in Motegi.

De internationale motorsportfederatie FIM, die zetelt in Zwitserland, heeft het uitstel nog niet bevestigd. Volgens een bron uit de MotoGP komt er maandag een verklaring. De GP van Japan stond gepland voor zondag 25 april als de tweede wedstrijd in de WK-serie van 2010. Vermoedelijk schuift de race op Motegi op naar oktober.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.