MotoGP naar Texas UPDATE

UPDATE ZATERDAG 23 APRIL
De organisatie van de eerste Formule 1 Grand Prix in de Verenigde Staten sinds 2007, die verreden wordt in het Texaanse Austin, heeft een flinke klap te verwerken gekregen. Een beloofde overheidssubsidie van 17,5 miljoen euro wordt ze waarschijnlijk door de neus geboord nu de staatssenaat tegen de steun heeft gestemd.

Nabij Austin is men in december 2010 begonnen met de bouw van het Circuit of the Americas. De eerste race moet in 2012 plaatsvinden. Ook de MotoGP heeft een contract afgesloten met de organisatie. Of de financiering van de bouw rond komt is echter de vraag.

“In een tijd waarin mensen zich zorgen maken over hun scholen, banen, gezondheidszorg en huizen is het onverantwoord om 25 miljoen dollar uit te trekken voor raceauto’s”, aldus senator Dan Patrick tegenover nieuwszender KXAN-news. “Met dat geld kan ik de salarissen van 500 leraren betalen. Hoe kan ik de mensen uitleggen dat we dat geld aan een autorace uitgeven?”

De hoop van de raceorganisatie is gevestigd op het Texaanse Huis van Afgevaardigden, dat het niet eens is met de Senaat. De kans dat de subsidie alsnog wordt uitgekeerd is daarom aanwezig, zo stelde KXAN.

Overigens melden andere bronnen dat het allemaal wel mee zal vallen en dat een voorbeeld is van de vreemd Amerikaanse politiek… We wachten in spanning af, ook welke gevolgen het zal hebben voor de GP!

BERICHT VRIJDAG 15 APRIL
Dorna, de organisatie van de MotoGP, heeft een tienjarig contract getekend met het Circuit of the Americas in Austin, Texas. Vanaf 2013 zal het nog aan te leggen circuit gastheer zijn van de MotoGP, Moto2 en Moto3-klassen. Al eerder tekende het circuit een tienjarig contract met de Formule 1.

Carmelo Ezpeleta, CEO van Dorna, zegt: “We zijn heel blij dat we het Circuit of the Americas aan de kalender kunnen toevoegen.  Het is een eer om het kampioenschap uit te breiden naar Texas, want er komen veel rijders uit het wereldkampioenschap vandaan. Het tienjarige contract is een teken van ons vertrouwen in het succes van de MotoGP in Austin.”

Kevin Schwantz speelde een grote rol bij het binnenhalen van het contract. “Voor mij is het een droom die uitkomt. Ik geloof in de sport en weet hoe populair de motorsport in Texas is. Het gaat zeker een succes worden.’

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.