Motorstatisticus Pinners overleden

Bennie Pinners genoot grote bekendheid in de motorwereld als statisticus. Nadat hij als organisator was betrokken bij de internationale wegraces in Tubbergen besteedde hij steeds meer aandacht aan zijn archief met wetenswaardigheden over motorcoureurs. Met vele van die rijders zou hij een persoonlijke band opbouwen.

Zijn uitgebreide kennis werd aangewend voor bijdragen aan de organisatie op het TT Circuit Assen en aan diverse motorsportpublicaties waaronder Het Wegraceboek. Niet alleen in Nederland was Pinners een vraagbaak voor journalisten en promotors, ook vanuit het buitenland werd regelmatig een beroep gedaan op de gepassioneerde statisticus die alles haarfijn uitzocht.

Bron: KNMV
Foto: Dagblad van het Noorden

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.