Musquin prolongeert wereldtitel MX2

De Franse motorcrosser Marvin Musquin heeft voor het tweede jaar op rij de wereldtitel veroverd in de klasse MX2. De coureur van KTM eindigde zondag in de Grote Prijs van de Benelux in Lierop als tweede en verdiende daarmee zoveel punten, dat hij in de laatste Grand Prix over een week in Italië niet meer is in te halen. Musquin hoefde niet te winnen op het zandcircuit in Lierop. Hij scoorde voldoende met de derde en tweede plaats in de manches. Zijn landgenoot Gautier Paulin (Yamaha) ging met de Grote Prijs aan de haal. Hij won de eerste race en werd derde in de tweede.

Beste Nederlander was Glenn Coldenhoff op de elfde plaats. De 15-jarige Jeffrey Herlings kwam door een schouderblessure niet aan de start in Lierop. De Brabantse crosser behield desondanks de vierde plaats in de WK-tussenstand. Marc de Reuver deed verwoede pogingen maar kon het tempo van de koplopers uiteindelijk net niet volgen. De achtste en zesde plek in de manches leverden hem de zevende plaats in de GP op.|

De Italiaan Antonio Cairoli, die zich twee weken geleden al verzekerde van de wereldtitel in de koningsklasse, won de MX1 in Lierop en boekte al zijn achtste zege van het seizoen. In de eerste manche moest Cairoli nog de Duitser Maximilian Nagl voor zich dulden, maar in de tweede reeks was de KTM-rijder onstuitbaar.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.