Muur in pitbox Yamaha blijft ook in 2011

Wie vorig weekend de Grote Prijs van Japan heeft gezien, weet dat er erg veel rivaliteit is tussen Valentino Rossi en Jorge Lorenzo. En dit is niet alleen zo tijdens het racen, want ook in de pitbox konden de twee elkaar de afgelopen seizoenen niet zien of luchten. En dat eerste zelfs letterlijk, want er staat namelijk een muur in het midden van de pitbox van het Yamaha-team, dit om de twee rijders van elkaar te kunnen scheiden. Hoewel deze muur er in eerste instantie stond, omdat er twee verschillende bandenleveranciers waren, bleef de muur op verzoek van Rossi ook overeind sinds er alleen nog maar Bridgestone banden worden gebruikt. De rivaliteit tussen de twee gaat zelfs zo ver dat de Italiaan het voor elkaar heeft gekregen dat de data, die Yamaha over Rossi’s motor verzameld, niet wordt gedeeld met Lorenzo.

Hoewel Rossi volgend seizoen het team verlaat om voor Ducati te gaan rijden, zegt Yamaha-baas Lin Jarvis de muur toch te willen laten staan. “Eigenlijk is die muur helemaal niet iets negatiefs. We hebben die muur nu drie jaar en het werkt prima. Als er helemaal geen muur staat is, worden de twee rijders ook afgescheiden zodat elke rijder zich kan concentreren op zijn eigen race”, aldus Jarvis. Wel voegt hij hier aan toe dat hij volgend jaar wel weer toelaat dat de twee rijders hun data uitwisselen. “Ik zie niet in waarom we het uitwisselen van data nog aan banden moeten leggen”, voegt de Yamaha-baas namelijk nog toe.
 
Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?