Nederland vijfde bij WK Junior Motocross

Bij het wereldkampioenschap Junior Motocross in Dardon Gueugnon (Frankrijk) is het team van Nederland op de vijfde plaats van 34 deelnemende landen geëindigd. Geen slecht resultaat, maar er had meer ingezeten voor de Nederlandse rijders. Voor optimale resultaten moet tijdens het weekend alles meezitten, dat was niet het geval.
 
Noud van Kraay kwam op zaterdag tijdens de kwalificatietrainingen ongelukkig ten val en brak daarbij zijn kuit- en scheenbeen. Op zondag tijdens de wedstrijden waren er veel valpartijen op het mooie maar technisch lastige circuit, waar ook de Nederlandse deelnemers mee te maken kregen. Brian Bogers kon zijn snelste trainingstijd niet omzetten in een podiumplek. Micha-Boy de Waal reed een sterke wedstrijd maar ging ook even onderuit in de strijd. Luca Nijenhuis had technische problemen (bougie kapot).  De wereldtitels gingen naar de Amerikaan Jake Pinhancos (65cc), de Duitser Henry Jacobi (85cc) en de Fransman Jordi Tixier (125cc).
 
De resultaten van de Nederlandse deelnemers:
65cc: 5 Bas Vaessen, 11 Nick Horsten.
85cc: 7 Micha-Boy de Waal, 8 Brian Bogers, 20 Luca Nijenhuis.
125cc: 19 John Cuppen, 21 Dave Versluis, 27 Nigel Blömer.
 
De top vijf van het landenklassement (totaal 34 landen):
1. USA
2. Italië
3. Australië
4. Tsjechië
5. Nederland

Bron: KNMV
Foto: KTM / R. Archer

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.