Nederland wint Motocross of European Nations

Nederland heeft de Motocross of European Nations in Markelo gewonnen. Op circuit De Herikerberg bleek het team bestaande uit Marc de Reuver, Glenn Coldenhoff en Ceriel Klein Kromhof oppermachtig. In de eerste manche won Glenn Coldenhoff (MX 2) en reed teamgenoot Ceriel Klein Kromhof (open klasse) naar een tweede plaats.

Bij de tweede manche ging het al niet slechter voor het Dutch Team, Marc de Reuver (MX 1) was de verdiende winnaar en de derde plaats ging naar Glenn Coldenhoff. In de derde en laatste manche reed Marc de Reuver al snel naar de eerste positie en liet deze niet meer los, de Suzuki-rijder won met een straatlengte voorsprong. Teamgenoot Ceriel Klein Kromhof veroverde in de laatste manche de zesde plaats.

Met de winst in Markelo prolongeert het Dutch Team, dat onder leiding staat van bondscoach Leon Giesbers,  de Europese titel die vorig jaar in Oekraïne werd veroverd. Nederland mag daarom volgend jaar opnieuw met de rode nummerplaten en nummers één tot en met drie rijden. Het zilver ging naar België, Denemarken pakte brons.

Bron: KNMV
Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.