Nederlanders sterk tijdens crossweekend

Voor de tweede keer op rij waren de Nederlandse deelnemers erg sterk tijdens het Internationaal Jeugdweekend, deze keer gehouden in het Deense Billund. Tijdens deze manches pakten zowel Jessy Neeleman (85cc grote wielen) als Kevin Dorlas (MX2 Jeugd) de dagoverwinning. Maar dat was nog niet alles. Beide heren staan nu aan de leiding in het klassement en dat maakt het laatste Internationale Jeugdweekend, dat dit weekend verreden wordt in Emmen, nog spannender.

Bij de 85cc grote wielen was Jessy Neeleman de grote winnaar. Hij won alle vier de manches, waarbij hij elke keer voor de Duitser Tilo Wittlerbäumer finishte. De winnaar van het Jeugdweekend in Tsjechië, Dusan Drdaj, wist uiteindelijk de derde plaats voor zich op te eisen.

Over het algemeen werden de wedstrijden onder mooie weersomstandigheden gereden, behalve de tweede manche van de MX2 Jeugd. Daarbij viel er een fikse regenbui, waar de rijders behoorlijk wat last van hadden. Gelukkig kunnen Nederlanders wel tegen wat water en zodoende bestond de gehele top vijf uit Nederlanders.

Daarnaast wist ook Mike Slings (Wouwse Plantage) de eerste prijs te winnen in de 85cc kleine wielen en Twan van de Jagt (Ter Aar) behaalde een mooie tweede plaats bij de Quads. Tot slot ging de prijs voor de rijder met de meeste inzet naar Valentino van Ewijk (Ter Aar).

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.