Neukirchner rijdt tijdens IDM Assen

Dat het IDM van hoogstaand niveau is, was afgelopen weekend op Assen te zien. Wat de vaste ONK-deelnemers ook probeerden, de coureurs uit het Duits Superbike bleken een maat te groot. Tijdens het IDM op Assen, zondag 22 augustus, gaat het niveau nog veel verder omhoog want Max Neukirchner (foto) doet mee aan de twee Superbike-races. Neukirchner komt in actie op een 2010 Ten Kate Racing Products Honda Fireblade en wordt daarbij gesteund door het Junior Team uit Nieuwleusen.

Florian Marino, een jong Frans talent dat dit jaar sterk voor de dag komt in het EK Superstock 600, maakt ook zijn opwachting op Assen over anderhalve week. Marino doet dit in het IDM Supersport met een TKRP CBR600RR.

Marino en Neukirchner zullen tijdens het Nederlandse IDM-weekend vooral nieuwe remonderdelen en elektronica gaan testen voor de 2011-modellen van Ten Kate Racing Products. Opvallend is dat de Fransman en de Duitser met Dunlop’s rijden op Assen. Ze krijgen hierbij zelfs steun van de Engelse tak van de bandenfabrikant. Dit zal voor beiden flink wennen worden aangezien Neukirchner en Marino normaal met Pirelli’s rijden.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?