Nieto stopt per direct

Fonsi Nieto is per direct gestopt. Dit heeft hij bekend gemaakt tijdens een persconferentie in Madrid begin deze week. Nieto heeft een voetblessure die motorracen vrijwel onmogelijk maakt, meldt de website van de MotoGP. Hij kwam vorig jaar in Indianapolis tijdens de training zwaar ten val en liep daar een voetblessure op.

Nieto is daardoor het gevoel in zijn voetzool kwijtgeraakt. Tijdens de persconferentie zei de Spanjaard hier het volgende over: “Wat ik heb meegemaakt na het ongeval in Indianapolis was heel erg en de gevolgen die ik daarvan nog dagelijks ondervindt, zijn de belangrijkste reden voor deze beslissing.”

De 32-jarige Nieto zou dit seizoen uitkomen in het Wereldkampioenschap Moto2. Nieto begon zijn carrière in het WK wegrace in 1997 in de 125cc. Het jaar 2002 was zijn beste met vier Grand Prix overwinningen en de tweede plaats in de eindstand van het WK 250cc. Er is nog niets bekend over een eventuele vervanger voor Nieto in het G22 team, maar de naam van Gabor Talmacsi is al genoemd meldt Racesport.nl.

Bron: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.