Nieuw seizoen met veel primeurs

Met een aantal belangrijke verschuivingen in het deelnemersveld ten opzicht van vorig jaar, krijgt het nieuwe motorwegraceseizoen een geweldige impuls. Met de overstap van bijvoorbeeld Arie Vos naar BMW, de komst van het DTC Pirelli Racing Team met Raymond Schouten (foto) en het eerste optreden van de Talent Cup 600 voor aanstormende racetalenten, krijgen de bezoekers van de SMA Damen Lenteraces al deze primeurs op zondag 3 april voorgeschoteld.

De SMA Damen Lenteraces is de eerste wedstrijd in een reeks motorwegraces voor het Open Nederlands Kampioenschap. Tevens is er in diverse klassen een combinatie gemaakt met het Belgisch wegracekampioenschap, waardoor er veel internationale deelname is. Op zondag 3 april is deze eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen op het TT Circuit Assen, aanvang 11.00 uur.

Met spanning wordt door zowel bezoekers als coureurs uitgekeken naar de SMA Damen Lenteraces. Hoe hebben de kampioenen van 2010 overwinterd en welke nieuwe talenten dienen zich aan in de motorwegrace? Vast staat dat er een aantal interessante aspecten in de Nederlandse motorwegracerij is gekomen. In ieder geval zijn er weer veel aanmeldingen voor de Dutch Superbike en Dutch Supersport.

Kampioen in de Dutch Supersport, Raymond Schouten, is opgenomen in een voor hem nieuw team en Schouten komt dit jaar uit in de Dutch Superbike. Met zijn Yamaha R1 wil Schouten zich nadrukkelijk manifesteren in de strijd om de kampioenstitel in de Dutch Superbike. Deze mooie wegraceklasse heeft dit seizoen alle grote motormerken aan de start.

Een bijzondere overstap werd gemaakt door Arie Vos. De veelvoudig Nederlands kampioen komt dit seizoen uit op een BMW S1000RR en toonde zich na een aantal trainingen in Spanje bijzonder tevreden over het materiaal. Verder is er in de Dutch Superbike de deelname te melden van Barry Veneman, die zeker een rol in de kampioensstrijd zal spelen.

In de Dutch Supersport lijkt Kervin Bos goede papieren te hebben. Hij eindigde verleden jaar als derde en zag de eerste twee uit de titelstand overstappen naar de Superbikes. De klasse Supersport kent in Roy Pouw een nieuwkomer en de verleden jaar zwaar geblesseerd geraakte Tristan Lentink (Apeldoorn) maakt ook weer zijn opwachting in het deelnemersveld.

Om aan de toekomst van de wegrace de werken is er een speciale klasse voor nieuwkomers in het leven geroepen, de Talent Cup 600. Deze klasse ziet bij de SMA Damen Lenterace het levenslicht. De talenten mogen zich manifesteren op motoren van de initiatiefnemers van de klasse, Yamaha of Suzuki. De deelnemers aan de Talent Cup 600 rijden allemaal op gelijkwaardige sportmotoren: Yamaha YZF-R6 en Suzuki GSX-R600. Omdat het materiaal gelijkwaardig is, zullen er enorm veel onderlinge duels zijn en uiteindelijk moeten de beste racetalenten boven komen drijven.

Natuurlijk ontbreken de 125cc, de Supermono, de classics en de zijspanklasse niet op het programma. Bij de zijspannen komt Nederlands kampioen Bennie Streuer met bakkenist Cees Endeveld in actie en dit duo zal er alles aan doen om de titel opnieuw in de wacht te slepen.

De Damen Lenteraces beginnen zondag 3 april om 11.00 uur met warming-up. De eerste race is om 12.30 uur. Zaterdag 2 april wordt er getraind vanaf 10.00 uur. De SMA hanteert vriendelijke entreeprijzen. Het programma, het parkeren en de (overdekte) tribunes zijn bij de toegangsprijs inbegrepen. Motorrijders kunnen zoals gebruikelijk zonder kostenverhoging parkeren op het paddock (links van het Total tankstation).

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.






Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.