Nieuwe GP-rijder voor Ducati

Er zal in 2011 een nieuwe GP-rijder toegevoegd worden aan het deelnemersveld van de MotoGP. De naam van deze nieuwe rijder is Karel Abraham en hij reed al eerder in de 125cc-, de 250cc-, en in de Moto2-klasse. De 20-jaar oude Abraham uit Tsjechië zal tijdens de eerste race van 2011 zijn debuut maken in de MotoGP-klasse. En dit is niet omdat de coureur uitzonderlijk goed kan rijden, want de Tsjechische motorcoureur heeft in de klassen waarin hij eerder reed geen enkele keer gewonnen of een tweede plek bemachtigd. Ook mocht hij nog nooit vanaf Pole Position starten. Sterker nog, Abraham heeft in de in 87 Grand Prix-starts die hij maakte, geen enkele keer op het podium gestaan en hij kwam nooit verder dan een veertiende plek in het kampioenschap.

Hoe kan het dan dat zo iemand in de MotoGP terechtkomt, zul je je waarschijnlijk afvragen? Dit is omdat meneer Abraham ouders heeft die beschikken over een aanzienlijke bankrekening en wel erg graag willen dat zoonlief carrière maakt in de MotoGP.Of de Tsjech het goed zal doen in de koningklasse is dus nog maar afwachten. In ieder geval heeft de toekomstige Ducati-rijder genoeg gelegenheid om te oefenen. Zijn vader is namelijk de eigenaar van het Tsjechische GP-circuit in Brno.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.